Odvalds levererar

Det är en grå och mulen söndag och det blåser som attan. Det upptäckte jag när jag tog en kort promenad på förmiddagen. Det kändes som om jag behövde lite frisk luft efter gårdagens intensiva daterande och så glömde jag att köpa grädde igår när Eva och jag var och handlade. Det blev bara en vända Konsum tur och retur, för blåsten fick mina tårar att rinna så hemskt, som alltid när jag är ute i blåst, för att inte tala om näsan.

För att tala om näsan ja! Jag har fått en väldigt irriterande kärringsnuva och den snuvan bryter ut när jag äter och när jag är ute i kyla och blåst. Jag konsulterade en läkare och fick ett recept på Atrovent, som skulle vara ofarligt och inte vanebildande. På apoteket är de inte helt överens med läkaren och de uppmanade mig att bara använda sprayen när det är absolut nödvändigt. Jag sprayar inte speciellt ofta, för jag har märkt att jag lätt snyter blod dagen efter jag gjort det, så apotekaren har kanske rätt i sina varningar.

Odvalds levererar var rubriken och när jag gick iväg i dag fick jag se de här nyuppkomna vinternarrarna, eller vintergäck som man säger på svenska. Det är otroligt så fort det går, men vi har haft milt i flera dagar nu. Fast nu ska det visst bli kallt igen, så det är väl bäst att inte ropa hej.

Årets första vinternarrar

I eftermiddag har jag lite pyssel i köket, för fram mot kvällen kommer Krister och Thomas på besök. Efterrätten är klar, men det ska till en varmrätt också…..

Trevlig söndag!

18 reaktioner till “Odvalds levererar

 1. Det var tur att jag kryssade i rutan att få ett mail när du gör ett inlägg på denna bloggen, annars hade jag inte sett det! Har du bestämt dig för att använda den här bloggen nu?
  Här är det grått och regnigt idag, så vi får se om det blir någon promenad?
  Så jobbigt med snuvan, hoppas att det snart går över! Inte kul med näsblod.
  Så trevligt att få middagsgäster, ha en fin söndagskväll!
  Kram, Monica

  1. Jag har bestämt mig för att använda den här bloggen i fortsättningen.
   Jag får inte direkt näsblod, men ibland när jag snyter mig, man det vara lite blodstimmor med.
   Ha en fin söndagskväll du också Monica. ♥

 2. Jag tycker absolut att du ska fortsätta med bloggandet. Det är så trevligt att gå in och läsa dina rader. Här har det också blivit en promenad idag. Nu är kaffet klart och bullarna har förhoppningsvis tinat. Det ska bli gott.
  Ha en skön kväll med dina gäster.
  Laila

 3. Spännande med en ny blogg. Hoppas att den blir till belåtenhet för dig.
  Ojdå, det låter inte bra med detta medel som läkaren skrev ut. Kan inte tro att det ska komma näsblod dagen efter. Kanske kan det bero på något annat. Hoppas att det ordnar till sig.
  Mina ögon och näsan rinner otroligt då jag är ute i kall luft, eller blåst. Mycket irriterande men kanske inte något man kan göra något åt. Har inte sökt för det.
  Vintergäck redan. Hoppas att de inte fryser sedan.
  Trevlig söndag.
  Kram!

  1. Jag hoppas också att de här blir bra, så jag kan hålla på ett tag till.
   Vintergäcken tål mycket kyla, men ändå hoppas man ju att det inte ska bli så kallt och absolut inte mera snö,
   Kram

 4. Härligt med vintergäcken. Har också varit ute och gått idag, men på eftermiddagen då vinden mojnat. En härlig promenad med lite solsken. Här har jag dock inte sett tillstymmelse till några vårblommor. Men man får ge sig till tåls. Jag njuter av varje dag som jag får vara frisk och inte har ont någonstans. Förhoppningsvis kommer det inte mer snö – men kommer den är det inte mycket att göra åt. Ha det gott!
  Kram från Ingrid

  1. Jag håller med dig Ingrid, man får vara tacksam över att man kan komma ut på promenader. Vintergäcken visar sig säkert hos er snart också.
   Kram

 5. Den där ”kärringsnuvan” har drabbat mig med. Vet inte hur länge jag gått här och varit irriterad på den. Ibland är den borta men så helt plötsligt är den på plats igen. Vi har plusgrader och igår var det upp emot 8 grader, så jag hoppas verkligen att vintern är på väg bort nu. Kram

  1. Visst blir man trött på det! Här är också plusgrader, en 4-5 stycken i alla fall. Jag misstänker att det blir bakslag, men visst kan våren få komma precis när som helst. ♥

 6. Vilka goda vårtecken som visas hos dig i dag. Själv nyser jag titt som tätt så jag hoppas att det inte är en förkylning på gång för det har jag inte tid med just nu. Men vem frågar…

  Kram och ha en bra måndag!

 7. Det verkar som det är väldigt vanligt med ”kärringsnuva”.
  Men jag är ganska duktig på att snyta mig med ett finger mot näsan när jag är ute, annars skulle jag behöva ha näsduk till hands hela tiden.
  Hoppas du ska trivas med din nya blogg. Jobbigt att hålla på att byta och flytta.
  Kram/Kicki

  1. Jag har ju redan hittat en massa begränsningar i den här bloggen, men nu ska jag lugna ner mig och acceptera den som den är. Det blir säkert bra!
   Kram ♥

Kommentarer är stängda.