Plättar i luften

Det är grått och milt väder i dag och det töar, så nu är snart isen, som jag grämde mig över igår, helt borta. Jag har varit ute en vända här på området, för efter gårdagens årsmöte med SPF var det några brev med program och avier som skulle delas ut  och så skrev jag ett protokoll i morse, som skulle lämnas för justering.

Årsmötet gick bra och vi var nästan 40 stycken som samlades i Klinte församlingshem. Vi startade med risgrynsgröt och smörgås och sedan blev det förhandlingar. Både jag och styrelsen fick förnyat förtroende, så nu rullar det på ett år till. 

När jag gick runt här på området passade jag på att ta en foto av min Plättar i luften.

Det ska bli spännande att se om den kommer att överleva vintern. Ännu ser den ganska fräsch ut, även om en del blad är lite fula. Den fanns som en liten, grön växt i julgruppen som jag fick av Carina och Bosse julen 2017.  När julgruppen inte var någon prydnad längre planterade jag ut den i en kruka och fram på sommaren planterade jag om de en gång till och satte ut den på en piedestal på framsidan tillsammans med en begonia och där stod den och växte och växte. När det började bli kallt och snö flyttade jag ut den på baksidan och där står den nu  i hörnan under mitt vardagsrumsfönster. Och den lever ännu i alla fall.

Om en timme ska jag iväg till Kupan och jobba, men då tar jag nog bilen, för det ska bli regn och/eller snö i eftermiddag.

Trevlig tisdag!

7 reaktioner till “Plättar i luften

  1. Minst sagt imponerande! Jag visste inte ens om att man kunde ha dem utomhus men alltid lär man sig något :DKram och ha en bra dag!

  2. Så stor växten blivit med tanke på att den varit i en julgrupp. Kul när man kan spara växter.Här har vi massor av snö till skillnad mot din snöfattiga omgivning. Jag trodde ni skulle få mkt snö på Gotland.Kram

  3. Kul att testa lite grand, kostar ju inget när man gör som du. Jag har också testat lite smått. Men det här var ju en STOR växt, wow!Trevlig tisdag, kram, Gerd

  4. Oj, jag visste inte att \”plättar i luften\”tålde att st ute i vårt klimat! Det känns ju så kul att kunna få växter man fått att överleva!Så skönt att det töar hos er, så att du slipper halkan. Här är fortfarande flera plusgrader och ingen snö, såå skönt! Idag skiner en blek vintersol, så strax ska jag ge mig ut på en promenad. Det har blåst jättemycket inatt, så tomten är full av nerblåsta björkkvistar.Ha en bra dag på Kupan, kramar, MonicaP.S. Nu har jag börjat se \”Hemma igen\”; har redan sett de första 4 avsnitten, en riktig \”feel-good\”-serie! D.S.

  5. Ddt ver en nyhet för mig att den växten tålde att stå ute. Nu måste jag också testa, för inomhus trivs den i varje fall inte hos mig. DIn växt ser ju ut som ett litet träd. Kram

Kommentarer är stängda.