Hur gick det…..

…igår då?  Eva var här en stund på förmiddagen i dag och satt och pratade ett tag. Bland annat talade hon om att hon hade två karlar därhemma som fått storsnäuu och det vet ju alla hur det är när en karl blir förkyld. Och när det gällde gårdagen rapporterade hon, att om hon varit snabb hade hon säkert hunnit sadla Mr Faraway den lilla stund på förmiddagen som solen visade sig, så det finns hopp för år 2019 och det känns ju skönt att veta.

När hon gått städade jag av i köket och skurade köksgolvet och sen var det dags för lunch. Jag stekte pannbiff till gårdagens middag och hade rester kvar tills i dag, så matlagningen var fort avklarad.

I dag är det en riktigt härlig vinterdag och efter lunch gick jag ut på en promenad. Jag gillar ju inte halkan, men man får dra ner på takten och tänka sig för hur man sätter fötterna.

Sol,  -2º, ett tunt täcke nysnö och nästan vindstilla; det kan knappast bli bättre. När jag gick stigen genom Valleskogen ner mot Djurgårdslundsvägen, fick jag underhållning i form av trumsolon. Det var flera hackspettar som ville göra sig hörda. Om det nu inte var samma fågel som flyttade sig mellan träden förstås?

I ett av träden längs ån satt det en duva och ho-ho-ade. Nog är det härliga vårtecken när fåglarna börjar göra sig påminda, även om det givetvis ännu är mycket vinter kvar.

Warfsholms bageri hade öppet.
Uteserveringen är inget vårtecken precis, för stolar och bord  har stått ute hela vintern.
Hemma igen

Den här promenaden tar ungefär en timme om det inte blir för många prat- eller fotopauser, men i dag tog det lite längre tid eftersom det var så halt.

Trevlig lördag!

11 reaktioner till “Hur gick det…..

  1. Det gäller att se var man sätter fötterna nu. Jag höll på att halka på en isfläck i går och det vill jag helst undvika. I dag snöar det så smått här så frågan är om det blir mer eller om det först utlovade regnet vinner. Så skönt att få städat i köket. Här måste det dammsugas men det blir först i morgon.Kram och ha en trevlig lördag!

  2. Det var ju skönt att höra att solstunden hade räckt för att sadla en häst! Vilken skön promenad du har tagit idag. Känner igen det där med att inte gilla halkan. Vi har fått snö i natt och temperaturen ligger kring nollan, så jag skulle inte vilja gå på vägarna. men i skogen och på stranden går det bra! Vi kan ju vara glada, som har det valet, både du och jag!Ha en fortsatt fin helg, kram, Monica

  3. Fina vinterbilder!Jag har inte varit ute idag än men jag ska ut. Fast vid den tiden har solen sjunkit neråt. Ha en fortsatt fin dag, kram, Gerd

  4. Så skönt det ser ut! Min granne visade upp sina nyinköpta broddar, som han var väldigt nöjd med – nånstans ligger det ett par här också, men än har jag inte letat upp dem. Fast nu ska det bli väldigt mycket snö kommande dygn.

  5. Så trevliga promenadvägar du verkar ha. Blir riktigt sugen på en resa till Gotland. Hoppas du har en fin lördagskväll. Själv dricker jag ett glas rött och ska se några avsnitt på Netflix. Just hittat en serie som heter Ultraviolett. Kram

  6. Halka är jobbigt och det tar som du skriver, längre tid. Men det är viktigt att vara försiktig, det går så snabbt att halka och ramla.Fint att ha mat att värma upp, det tycker jag om, lite lättare och det går betydligt fortare. Du har tagit så fina vinterbilder.Låter märkligt att våren redan skulle vara ¨på gång. Fåglarna är nog glada över att solen vill titta fram.Kram och trevlig söndag.

  7. Ser att ni också har snö och det lär väl fort gå bort. Här snöar det varje dag nu igen och är kallt. Halka inte Jag har dubbar på skorna alltid den här tiden.

  8. Svar till skogsnuvan:Jag hoppas att den inte blir så långvarig. I natt har det snöat massor, så i dag får jag inte upp dörren.

Kommentarer är stängda.