Strömlöst i Hela Gotland

Det hade snöat lite i natt, men inte så mycket att det dolde gräset ens och när morgonmolnen lättade blev det soligt och fint. Jag hade några listor som skulle göra i ordning för SPF på förmiddagen, men när jag var klar med dem bestämde jag mig för att åka till Hemse och hämta föreningens program som Vuxenskolan meddelat var färdiga nu.

Det verkar som om mina Hemseresor är dåligt planerade, för är det inte slabbigt och slaskigt, så är det halt och besvärligt. I dag var det hårdpackad spårig snö, men trafiken gick i masiga 50-60 km/tim, så jag kände mig ganska lugn i alla fall. Förutom besöket på Vuxenskolan var jag på Högbyhallen och köpte toapapper. Ica´s toapapper är bäst tycker jag och Coop´s det absolut sämsta.

När jag kom tillbaka till Klintehamn åkte jag in till Suderviljan och köpte några rosor som jag åkte upp till Åkes grav med. I morgon skulle han ha fyllt 91 år.

Sedan fortsatte jag till Kupan, där jag var och lämnade av en närvarolista till ”kortoxarna” som sitter där och spelar varje onsdag eftermiddag. 7-8 stycken brukar de vara.

När jag sedan satt vid köksbordet och åt en sen lunch med radion påslagen, skorrade det till i den och sen blev det tyst. Det var ännu ett av våra evinnerliga strömavbrott. Som tur var hade jag batteri i radion, så det var bara att koppla om och lyssna vidare och snart kom det ett sms om att det var strömlöst ”i Hela Gotland”.

Jag fattar inte varför de säger och skriver i Gotland. Det retar mig lika mycket varje gång. Det måtte väl ändå heta Gotland. Man bor ju en ö, inte i. Hur kan det vara att de som sitter och sänder ut meddelanden till allmänheten är så dåliga på svenska? I det senaste VMA-meddelandet som gick ut när det stormade över ön skrev man:  Mäd anledning av  osv..

Nu blev inte strömavbrottet i dag så långvarigt som tur var. Elen var nog borta i ungefär en timme, men redan efter en halvtimme var elementen nästa kalla och det började bli så mörkt att det nästan inte gick att lösa korsord. Jag funderade på att gå efter ett stearinljus, men då tändes lamporna igen.

Trevlig onsdagskväll!

Nu ska jag bara kolla stavningen en gång extra innan jag klickar på publicera. 😁

6 reaktioner till “Strömlöst i Hela Gotland

  1. Usch, så jobbigt att vara strömlös! Mycket värre nu än på sommaren. Tur att det blev såpass kortvarigt!Ja, nog säger men PÅ Gotland. Fast jag har hört att att man säger i Irland och det är ju också en ö. Svårt att veta var gränsen går – man säger ju i Australien och det är ju också en ö, om än stor…Kallt här idag, men det blev i alla fall en promenad.Ha det bra, kram, Monica

  2. Så irriterande med dessa återkommande strövavbrott. Visst heter det på när det handlar om en ö, det borde väl alla känna till. Jag menar vem bor i Öland eller Ven? Däremot heter det i om Australien men det är en hel kontinent och ett land så då går det bra. Kram och god kväll!

  3. Ja, detta på och i. Det heter på Själland, i Jylland, när det gäller Danmark. Själland är en ö och Jylland en halvö. Irriterande med strömavbrott och varför? Hela tiden, varför?Kram och god natt!

  4. Så vackra blommor! Förstår att saknaden är extra svår vid bemärkelsedagar. Jag retar mig också på när man säger i istället för på om öar. Har man skrift som yrka måste man väl för sjutton gubbar kunna lära sig hur det ska vara. Tråkigt med alla strömavbrotten! Dags att de gör något åt det nu. Infrastruktur ska fungera i en välfärdsstat under fredstid. Tycker jag.Kram

  5. Jobbigt detta då strömmen går. Har varit med om det ett antal gånger, men då har det varit sommar, i alla fall då det hänt här. I Ångermanland var det ofta på vintern.Vi är så beroende av elen inom nästan allt snart. Helt handikappad om den skulle försvinna i många veckor i hela landet.Fel och slarv i TV och radio med svenskan hör vi ofta. Inte bra.Vackra rosor.Må bra och kram till dig.

Kommentarer är stängda.