Man tager vad man haver…

Det snöar lite lätt, men det är inte speciellt kallt och SMHI pratar om regn, eller snöblandat regn. Jag har försökt snygga till mig lite, för i dag är det jobb på Kupan igen, men innan dess ska jag äta lunch.

Igår kväll gjorde jag en riktigt Kajsa Varg-soppa och jag har kvar av den, så lunchen är lätt fixad. Jag satt ju och läste igår eftermiddag och när boken var utläst kände jag att jag var hungrig, så då gick jag ut och kikade i kylskåpet, men det var ganska tomt. I alla fall fanns det ingenting som jag var sugen på.

Jag gör en soppa, tänkte jag och var inne på att öppna en förpackning Varma koppen, men finns det något tråkigare än det?

Ny titt i kylskåpet – jag hitta 1 potatis och 3 små morötter och en liten bit vitkål –  hmm… I frysen fanns det broccoli och ärtor och i torrskåpet hittade jag två buljongtärningar, en var fisk och en kött.

Båda åkte ner i en kastrull tillsammans med de skalade och sönderskurna morötterna,  potatisen, ett par matskedar fint skuren vitkål, lite broccoli och några ärtor. På med vatten och så fick det koka medan jag satt framför tv:n och såg ett avsnitt av Hemma igen. När grönsakerna var mjuka mixade jag alltihop. Det blev en väldigt mörkgrön och till utseendet ganska äcklig sörja, så ett nytt besök i kylskåpet krävdes och där hittade jag en skvätt mellangrädde och ca 1 dl creme fraische, i med det, en liten skvätt sherry och en ordentlig klick harrisa. Det blev jättegott! Kajsa Varg hade helt rätt när hon sa:”Man tager vad man haver”.

Jag tänkte kasta ut de här tulpanerna i dag, men ur det här perspektivet är de ju ännu rätt vackra, så de får vara kvar någon dag till.

Nu är frågan om jag ska promenera till Kupan eller ta bilen? Det är halt, så det lutar åt att jag tar bilen och det knappa innehållet i mitt kylskåp gör dessutom att jag behöver ta en vända in på Konsum och proviantera. Så får det nog bli!

Trevlig tisdag!

8 reaktioner till “Man tager vad man haver…

  1. Det var ju inte lite du hade i ditt kylskåp när allt kommer omkring! Bra gjort med soppan! Det är att kunna laga mat – att kunna göra något av det man har! Laga efter kokbok kan ju alla som kan läsa…Kör försiktigt och gå ännu försiktigare när du ska ut! Här är det också kring fryspunkten och vi fick snö igår, som delvis smält, så här är nog också halt.Ha en bra eftermiddag på Kupan!Kram, Monica

  2. Här håller det på att bli plusgrader, inte ens en hel grad under minusstrecket. Det snöar lite och blir säkert ännu halare än det var innan. Igår fick jag hjälpa en äldre dam över gården. Hon var het förtvivlad och visste inte hur hon skulle ta sig till sin port. Jag har massor av Varma koppen som måste ätas under våren. Köpte ett större lager att ta med på den där tågresan jag gjorde 2017. Men det såldes ju allt möjligt gott från en ambulerande vagn på tågen. I alla fall de flesta av tågsträckorna. Dessutom kunde man ju köpa på sig ett och annat då vi gjorde uppehåll på olika platser. Till lunch åt jag pasta. Med ketchup. Visserligen har jag köttfärssås i frysen, men jag tyckte det kunde räcka med ketchup idag. Ska gå på veckogudstjänsten i Kista ikväll och där serveras soppa före. Brukar vara god soppa. Alltid vegetarisk så alla ska kunna äta. Ta det försiktigt i halkan och ha en bra eftermiddag på Kupan.Kram

  3. Det lät gött.Här blir det stuvade makaroner o köttbullar.sen tandis för mej Dessa jävla polkpinnar.Men goda är dom.Kram👍🐞

  4. Det var verkligen inte illa och soppan lät hur god som helst. Lite grädde eller något liknande kan verkligen göra underverk!Kram och god tisdag!

  5. Av lite smårester kan man få till lite mat i alla lägen. Visst är väl Hemma igen en väldigt bra serie en av de få jag inte vill missa Helt fantastiskt spännande och vacker

  6. Jobbigt när vädret är varken eller. Bättre med snö eller regn än en blandning.Var försiktig när du går ut.Har varit i Göteborgstrakten och en dag var det snorhalt, så gick så lite som möjligt.Bra \”tagervadmanhaversoppa\”. Gillar den tanken och gör själv ofta likadant.Sköt om dej och ta det varligt!

Kommentarer är stängda.