Tok gjorde som stolle sa

Förlåt Gerd! Förlåt! Du är helt klart ingen stolle, men jag läste ditt inlägg om Verifieringsrobotar och nu har jag gjort som du; har kommentarsfältet som ett popupfönster i stället för inbäddat. Vad jag kan se är enda nackdelen med det, att man inte har någon möjlighet att svara på kommentarerna, men är det någon som ställer en fråga eller kommer med ett påstående som kräver ett svar, går det givetvis att lämna svar i en egen kommentar, så det ordnar sig nog. Nu ska det bara vara att bocka i att man inte är en robot, så ska det var klart att sända sen.

Trettondedag Jul är det i dag och det firar vi till minne av när de tre vise männen, Kaspar, Baltsar och Melker, kom till Betlehem för att leta efter Josef och Maria och judarnas nyfödde kung, Jesus. När de fann honom överlämnade de gåvor i form av guld och rökelse och myrra.

I Spanien är den här helgen stora julklappshelgen för de spanska barnen. Under natten besöker de ”magiska kungarna” alla spanska hem när familjerna sover, för att lämna presenterna. Den 6: e januari är med andra ord Spaniens julafton. Så jag vet två gossar som är glada i dag. Eric och Oscar, kusin Görans barnbarn som bor i Madrid.

Förr, på den tiden det var full fart på Stenstugu brukade vi alltid vara bortbjudna på släktkalas på trettondagsafton, så trettondagen brukade vara  en riktig vilodag. Gårdagskvällen tillbringade jag framför tv:n, men det blir lite festligheter trots allt den här helgen i år också, för jag är bjuden till en granne i eftermiddag.

Ute är det en ganska fin dag med nästan ingen blåst och någon enstaka plusgrad och även om  solen är dold bakom ett molntäcke är det ordentligt dagsljus. Man får vara glad för det lilla!

Trevlig Trettondedag Jul!

12 reaktioner till “Tok gjorde som stolle sa

  1. Trettonhelgen brukar vi inte fira på något speciellt sätt, utom att min syster fyller år på trettondagen (alltså idag), så vi brukar var ditbjudna på kaffekalas, men i år är hon på en skrivarkurs i Simrishamn, så idag blir det inget!I natt har vi faktiskt haft 5 minusgrader (!), men nu är det plus igen. Sol på förmiddagen men nu är det grått igen. Jaja – januari…Kram, Monica

  2. Haha, rolig rubrik och så ser jag mitt namn, ojoj, vad hade jag gjort?Jag fick en länk, tack för den, och så hoppas vi att popupen ska förändra livet på Bloggerbloggarna!Jag insåg också att det inte går att svara på kommentarerna så som tidigare, men det må vara hänt och är hanterbart, viktigast är att folk slipper detta otyget som varit.Jag har inte gjort något särskilt idag, bara tränar gospelsånger, så mina adventsstakar åker ut i morgon eller så.Kram, Gerd

  3. Förr var det oftast stora kalas på trettondagsafton men numera tycker jag att helgen passerar ganska så obemärkt. Skönt att det blir enklare med verifieringen för hos dig har det verkligen krävts många försök!Kram och ha en fin trettondagskväll!

  4. Nu måste jag ju kolla hur verifieringen ändrats – enda problemet för min del har varit att en del bilder är så suddiga att det kan vara svårt att se om det t ex är en bil alls på bilden, och mitt favorithatobjekt är när det står 'affärsfasader', för de kan se ut ungefär hur som helst verkar det.

  5. Hej. Jag har haft stora problem med att lägga in kommentarer när man inte har google-konto. Man ska klicka på en massa bilder och råkar man missa någon så blir det ett evigt klickande. Till slut har jag tröttnat och lägger inga kommentarer. Gjorde precis en kommentar på ditt förra inlägg och där fick jag markera broar. Lyckades tydligen för det gick bra efter att jag klickat i en rad fönster – vid första testet. Det har aldrig hänt mig förut. :)Torbjörn i KarlstadP.S. Den här gången ska jag tydligen markera husfasader så tyvärr ligger kontrollen kvar.

  6. Ulrika fyller år på Trettondagsafton och det har alltid varit slutet på vårt julfirande. Det känns riktigt skönt nu när hon har egen familj, för då behöver inte jag planera kalaset. Vi åker bara dit och äter världens godaste smörgåstårta som hon alltid bjuder på. Kram

  7. Tråkigt, tråkigt Torbjörn! 😡Jag trodde att det skulle funka nu.Det är en stor nackdel med den här bloggportalen.Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra…..

  8. God fortsättning på det nya året, även jag har haft problem med att lämna kommentarer så jag har gett upp. Får se om det går bättre nu.Kram Anders

  9. Tack för tipset. Jag ska se om jag kan ändra till popup-fönster. Har fått två kommentarer om att det är svårt att kommentera. Har tittat men inte förstått vad jag ska ändra.Trettondagen var en rese dag för oss. Tjugonda Knut var det tradition att dansa ut julen, alltså den 13 januari på Knut-dagen.Ha det riktigt bra. Kramar

Kommentarer är stängda.