Advent – Julmarknaden – Grattis Eva

Första Advent är det i dag och alla adventsstakar och  stjärnor är tända i fönsterna både hos mig och mina grannar. När Åke och jag flyttade hit till Odvalds, för lite dryg sju år sedan, var det inte så mycket julbelysningar här förutom det. Ett par stora granar fanns det, men inte så mycket mera, men nu blinkar och lyser det både i täpporna och på balkongerna. Även om vårt område är väldigt väl upplyst dygnet runt är det ändå trevligt med de här extra belysningarna den här mörka och dystra tiden.

I dag är det mulet och grått och regnet hänger i luften och de där snöflingorna, som dalade ner igår, smälte bort ganska omgående och nu är det nästan +7º.

Jag kom iväg till Kupan på eftermiddagen igår och fick mig en tallrik risgrynsgröt och en skinksmörgås. Det smakade väldigt gott och efter en kopp kaffe gick jag sedan och tittade på julmarknaden.


Jag kom dit lite tidigt, men det var ändå en hel del folk som samlats. Man hade ställt upp två stora tält på Kustvägen mitt för Donnerska parken och där såldes massor av olika saker. Jag handlade en krans,  som jag har hängt upp på ytterdörren.

Dansen kring granen hoppade jag över och gick hem och hängde upp min krans och inledde helgen på allvar med en mugg glögg och en bit saffranskaka.

Nu börjar våra decemberårsdagar och i dag är det Eva som fyller en massa år. I kväll bjuder hon på födelsedagsmiddag, så jag behöver nog bara ta mig en macka till lunch.

Grattis Eva!

12 reaktioner till “Advent – Julmarknaden – Grattis Eva

  1. Grattis till dig, som fick ditt första barn för ett antal år sedan!Låter gott med skinksmörgås och risgrynsgröt.Här är det helt jämngrått och smått duggregn idag – ingen vidare julstämning!Hoppas att du får en trevlig kväll med firande av dottern!Adventskram, Monica

  2. Visst är det vackert med alla tända ljus runt omkring i dessa tider. Jag njuter verkligen.Julmarknad, det är sällan jag går på dessa, så mycket med folk och stress, men vem vet, om andan faller på så kanske det blir ett besök på Sturegatan den 8:e, då det är julmarknad.Igår regnade det och blåste men idag är det bara grått och mulet. Någon snö kommer inte ännu.Jaha, du har många som fyller år just i december, då blir det lite intensivt.Trevlig adventsdag.Kram!

  3. Jag är inte så mycket för marknader alls, med när det händer något här i samhället måste man ju ställa upp.Kram 💞

  4. Ser blött ut på din marknad. Här har det varit fint idag så jag har varit i skogen. Jag och min fd jobbarkompis skulle stöpa ljus men hon fick magsjuka så det blev inte av. Tyvärr varnar dom för snö. Hoppas dom har fel

Kommentarer är stängda.