Jodå, jag fick besök igår….

…och där stod  jag med skammen! När jag slagit mig ner framför tv:n, efter att vi kom hem från Onsdagsträffen, plingade det på dörren och utanför stod det tre riktigt ruskiga figurer. Jag hade ju inte köpt hem något godis, så jag låtsades bli väldigt rädd och stängde fort som attan, så att de inte skulle hinna ställa till med något bus. Som tur var, så var det inga små barn, utan de såg ut att vara i 12-13 årsåldern.  Förra året hade jag laddat upp med godis och då kom det inte någon och jag blev tvungen att äta upp allt själv. I och för sig var det inget större problem, men ändå. 

Det har varit en fantastiskt fin Allhelgonadag, med lätt solsken och behaglig temperatur. Allhelgonadagen är alltid den 1 november och i år börjar årets tråkigaste månad alltså riktigt bra. Eftersom SMHI påstår att det ska bli regn och rusk i helgen bestämde jag mig för att åka och fixa till gravarna, men först tog jag en tur till Gahms i Fardhem, för en av grannarna sa att de hade så fina batteridrivna ljus till gravlyktorna. Det gick dock inte bra för mig, för de hade sålt de sista igår.

Då fortsatte jag till Hemse, för jag skulle ha tag i lammkött och det fanns inte på Konsum häromdagen, men på ICA i Hemse hittade jag det och de hade ljus också, så nöjd och glad fortsatte jag till kyrkogården i Fröjel.

Det är ett konstigt gräs i höst efter den här torra sommaren. I stället för grässtrån är det massor av ogräs med små runda blad. Det är likadant på min baksida, medan framsidan klarat sig bättre.  Det ska bli intressant att se hur det  kommer att se ut i vår.

Sista anhalten blev Klinte kyrkogård och sen fortsatte jag hem, för nu var det dags för lunch. Efter maten samlade jag ihop mig och gick igenom vad det mer var som skulle handlas hem och så åkte jag på Konsum. När jag kom dit fick jag se att de minsann hade lammkött de också och dessutom 10:- billigare per kg än på ICA i Hemse. 😯.

Nu har jag varit ute och klippt gräset, för  sista gången i år hoppas jag, och så har jag räfsat bort lite löv, så nu kan det få bli helg när som helst. Det är dags för otendag och det tycker jag att jag gjort mig förtjänt av.

Trevlig Allhelgonadag!

11 reaktioner till “Jodå, jag fick besök igår….

  1. Hittills har vi sluppit besökare men det finns lite godis i skåpet \”om i fall att\”…Kram och fortsatt fin torsdag!

  2. Vi fick ingen påhälsning i år och det var tur, för vi hade son vanligt glömt köpa godis. Men det brukar gå att \”muta\” dom med en peng.Så fint du gör på gravarna!Här har vi också jobbat lite i trädgården idag, för en gångs skull blåste det inte, utan var riktigt skönt!Må så gott, kram, Monica

  3. Det är så fint att se dina bilder och så alla ortsnamnen – maken och jag förlovade oss i Gothems kyrka 1970 och året efter bodde vi i Havdhems prästgård, där han var praktikant en månad.

  4. Vi fick också besök i går kväll, också 12-13 åringar, jag tror att de var nöjda med tjugan de fick iställe. för godis ! Fint väder har det varit även här hos oss, vi åkte på det årliga besöket till Skogskyrkogården för ett besök ” hos grabbarna” !Rusk bus och godis önskar vi dig !

  5. Här har det inte kommit några som ringt på dörren men de hinner väl. Vi har lite godis de kan få.Vi var till tre olika kyrkogårdar, satte ljus och grönt och det känns bra att det är gjort. I morgon får vi inte köra in på Skogskyrkogården för de räknar med så mycket folk, hörde jag på Tv.Fint det är på bilderna, på gravarna. Mycket märkligt detta med gräset.Trevlig helg.Kram!

Kommentarer är stängda.