Fem en fredag v 43 – Work it

Solen strålar från en klarblå himmel, men det är kallt – när jag kom upp vid åtta-tiden hade vi -2º och taken var alldeles vita av frost och man varnar för halka på vägarna. Jag hade tänkt ta mig en liten tur med bilen senare i dag, men jag avvaktar väl lite. Det är ju dags att få hem vinterdekorationer till gravarna och jag tänkte ta mig en tur till  Granngården i Hemse och se vad de har, men först ska jag kolla hos Suderviljan. I år tänker jag satsa på batteridrivna ljus, för det blåser ju jämt och man hinner inte lämna kyrkogården så har stearinljusen brunnit ut. Jag tycker att det räcker att ha vanliga ljus på Allhelgonahelgen, sen kan man ha batteridrivet.

Till dagens Fem en fredag:

Work it har elisamatilda valt som dagens ämne och det är ju något som jag inte ägnat mig åt i någon större utsräckning, men jag får väl försöka få till några svar i alla fall.
Fler som grubblat över de här frågorna hittar du bland kommentarerna i elisamatildas inlägg.

1. Vilken var din senaste fysiska aktivitet
Min senaste fysiska aktivitet var när jag bar in trädgårdsmöbler och blomkrukor i förrådet och tömde jorden ur de stora lerkrukorna.. Det kändes i ryggen.   

2. Är du en kondition- eller styrketräningsmänniska?
Om man ska prata om träningsmänniska överhuvudtaget, så är det definitivt  konditionen jag försöker hålla uppe och mina övningar består till största delen av promenader.

3. Har du någon gång regelbundet tränat en lagsport? 
Aldrig, om man inte ska räkna med de gånger man tvingades att spela fotboll, handboll och annat i skolan

4. Kan du göra 10 armhävningar på tå?
Nej, inte ens utan på tå skulle jag klara det. Jag la mig på golvet och provade, för att se hur mycket jag orkar och om vi glömmer det där med på tå och i stället använder på knä, så klarar jag med viss möda 10 gånger. (OBS jag lyckades ta mig upp igen utan hjälp).
 
5. Vad för slags gruppträning på gym föredrar du?
Jag har bara tränat på gym några gånger när jag jobbade och så gick jag på sjukgymnastiken på vårdcentralen några månader efter en kotkompression, men det räknas väl knappast, för någon gruppträning var det inte tal om.

Workout är jag dålig på med andra ord!

Trevlig fredag!

18 reaktioner till “Fem en fredag v 43 – Work it

 1. Trädgårdsarbete överlag är väl riktigt bra träning? Hade jag en trädgård hade jag nog inte behövt träna mycket annat efter en dag i rabatten. 😀 Trevlig helg till dig med!

 2. Hej!Såg att jag döpt dig till Elsa i mitt inlägg. Jag ber så mycket om ursäkt för slarvet. Det är rättat nu.Kram

 3. Kul utmaning! Jag är dock inte med men svarar gärna på frågorna här i kommentarsfältet.1) Cykling och dessutom burit väldigt tunga varor.2) Konditionen är viktig att vara rädd om för det är färskvara.3) Nej.4) Det kunde jag med stor möda. På knä har jag klarat 50 tidigare, men nu nöjde jag mig med 10, får nog träna upp mig. Annars en övning som passar min rygg!5) Ingen gruppträning. Jag är lite egen av mig ;)Kram och trevlig helg!

 4. Hur gick det med stormen över Gotland häromdagen? Idag skulle vi få ett massivt regnväder, men solen skiner:-))) Det är PRO möte i eftermiddag, så dagens motion blir att cykla till Församlingsgården, och lyssna till en musikgrupp av PRO medlemmar som hade ett popband på 60-tal. Det vankas både Beatles och Elvis. Helt i min smak.Ha en fin helg och kommande vecka!Kramar Karin

 5. Kul att du svarade Gerd. Tack för det!Förr cyklade jag, men något har hänt med min balans sedan jag säckat i hop och blivit så sned i ryggen, så det vågar jag inte göra längre.Kram

 6. Jag känner igen mig i allt du skriver om \”träning\”! Har aldrig varit någon sportfantast och min \”träning\” inskränker sig till trädgårdsarbete och promenader.Önskar dig en trevlig fredag också!Kram, Monica

 7. Tur att det är fler än jag som inte tar i så mycket, men jag måste säga att jag har lite dåligt samvete. Man borde nog försöka träna lite mera.Kram

 8. Armhävningar är inte min starkaste sida men jag skulle nog klara några. Allra bäst tycker jag om att simma och värst är att jogga. Just nu blir det dock mest promenader vilket inte är det sämsta alls!Kram och ha en härlig fredag!

 9. Jag är ingen gymperson. Min träning består uteslutande av trädgårdsarbete. Det bästa är att jag ser det inte som träning och det är nog därför jag tycker det är kul. Trevlig helg.

 10. JAg har köpt kransar till gravarna, men sen ska man få tid att göra fint vid graven också…och med min höft fixar jag det inte själv.Trevlig Helg!

 11. Nej, gym har inte varit min starka sida heller. Så länge vi jobbade i jordbruket fick man motion och styrketräning så det räckte.Kram

 12. Solen strålar här också men kallt inatt, skönt att slippa köra tidningar på nätterna numera.Jag är ingen workout-människa heller, cykling och hantverk är mina gymnastiska övningar!Kram och ha en skön helg!Inger

 13. Det där kunde varit jag.Jag borde naturligtvis träna mer, men tycker dessvärre att det är så tråkigt, dessutom gör det ont.Lättare att stå ut med smärta under promenader, för dom kommer jag ju inte undan. (Då skulle nog hundarna bli lessna)Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.