En riktig innedag

Det var tur att jag passade på att vara ute lite igår, för i dag är det bäst att hålla sig inomhus. Regn och rusk och en fasligt blåsande är det  i dag, men ännu inga inställda båtturer i alla fall. Vanligtvis skulle jag jobba på Kupan i dag, eftersom det är tisdag, men av någon anledning har den här veckans insats flyttats tills i morgon och det spelar mig ingen större roll.

Höst i Klintehamn 22/10
Det är väl inte  direkt  skövregn* i dag, men definitivt inneväder.

Igår kväll kom jag sent i säng, för jag satt och tittade på Svt1 och när klockan var tio skulle jag bara se Ord mot ord, men upptäckte att det var en serie där jag missat första delen, så jag började med att se del 1 på SvtPlay och det var så spännande att jag fortsatte med del två direkt och helt plötsligt var det nästan midnatt.

Svt presenterar serien på följande sätt: Den nyseparerade läraren Laura Nielson går på en dejt med en av sina elevers pappa. Dagen efter anklagar Laura honom för våldtäkt. Frågan är vad som egentligen har hänt under kvällen. Det handlar om sanning eller konsekvens i en thriller som ger en bild av båda parterna och båda sidorna av sanningen. Är det verkligen två sidor på varje sanning?

Med tanke på metoo-debatten känns serien väldigt aktuell och ännu kan jag inte känna av vem av de två som ljuger, men om det är så att Laura helt enkelt fått en blackout av någon anledning och inbillar sig allting, så har hon verkligen försatt både sig själv och mannen i en helt hopplös sits. Och hon tar till fler och fler fula knep för att sätta dit honom.  Det ska bli intressant att se vem av dem det är som ljuger. Han vet definitivt vad han har gjort, men talar han sanning? Hon vet inte var hon har gjort och inte vad han har gjort heller, men tror att hon blivit våldtagen.

Trevlig tisdag!

* Skövregn betyder hällregn. Det regnar så häftigt att det skövar yvar, forsar över, vattentunnorna under stuprören och rinner bort längs gångarna i trädgården.

8 reaktioner till “En riktig innedag

  1. Jag vaknade i morse till regn, men nu fram emot lunch så sticker solen fram. Jag känner igen det där att man ska bara se ett avsnitt, men sen blir det lite mer och klockan tickar på. Tur man inte måste upp tidigt och ge sig av till jobb. Kram

  2. Vi hade ett liknande väder i morse men nu har det i alla fall slutat att regna. Dock blåser det fortfarande väldigt rejält.Kram och ha en bra dag!

  3. Det är en av fördelarna med att vara pensionär. Äntligen kan man unna sig lite nattsudd utan att ha dåligt samvete.Kram

  4. Jag har sett båda delarna av \”ord mot ord\” och kan inte förstå vem som har rätt av de två…inte lätt att var polis i det läget.Själv har jag tillbringat dagen först hos min vanliga läkare, som skickade mig till akuten, som skickade mig till medicinmottagningen, som inte tog emot, utan ska skicka en kallelse. Ibland fungerar inte svensk sjukvård son man skulle önska…Trött kram, Monica

  5. Svensk sjukvård börjar verkligen bli eländig. Jag laddar för att beställa en tid på vc för lite koll, men drar mig verkligen för det.Hoppas att du får en kallelse snart!Kram

Kommentarer är stängda.