Slapp söndag

Det har varit lite svalare och en aning blåsigt i dag och ett och annat moln har seglat förbi, men i det stora hela har det varit en behaglig söndag. Jag gick ut på en promenad som vanligt efter frukosten. Jag hade funderingar på att åka en tur med det lilla turisttåget, men jag såg det bara en gång och då var det fullpackat av folk. De andra gotlänningarna skulle åka på marknad och det är jag måttligt intresserad av.

Här ligger Serenity by Sea Club
Endast för vuxna står det på skylten på grinden, men jag gick in och kollade i alla fall.
En silkeshäger – Se på de roliga fötterna! Svart näbb, långa svarta ben och gröngula fötter. Snyggt!
Hibiscus
Kattfight på gång – Jag hörde dem på långt håll

Jag kom hem lagom till lunch och sedan har jag legat vid poolen och slumrat och mått gott. Det är funderligt så man kan koppla av. Det känns som om jag skulle behöva en vecka till, men nu är det bara morgondagen kvar, sen är det hemresa. Så fort tiden går!

Kocken sa att fisken heter parga. Jag har försökt googla på det men inte hittat det, så ta namnet med en nypa salt.

Middagen igår avlöpte ganska lugnt. Det var bara en stund i början som det var lite kaotiskt. Vid en station blev det extra rörigt, för där serverades det hamburgare i ”American corner”. En kock stod och stekte hamburgare för glatta livet och sedan skulle ju alla, efterhand som de fått sitt kött, ha alla tillbehör och det blev en riktigt flaskhals.

Kocken som kokade pasta fick det svettigt han också, för där stod det en massiv klunga och väntade på sin favoripasta. När man ser hur desperata folk verkar vara, där de rusar omkring med sina tallrikar,  kan man fundera över hur det skulle bli om vi fick hungersnöd, om det inte fanns någon mat att få. Hur skulle vi uppträda då?

Sedan kärvade det till sig vid dessertbordet också, för jordgubbarna tog slut och då fanns det ingening att doppa i chokladfontänen, men det löste sig, för det gick bra med vattenmelon i lagom stora bitar också. Nöden är uppfinningarnas moder!

Precis när jag ätit färdigt kom de nya bekantingarna från Gotland och slog sig ner vid mitt bord. Jag hade vin kvar i mitt glas och hade tänkt ta med det ut i loungen, men jag blev sittande tillsammans med dem tills de ätit färdigt och sedan gick vi tillsammans och såg på  kvällens underhållning.

Kvällsunderhållningen

Det var duktiga tjejer som uppträdde och den längt till vänster var en svenska, som hade mormor och morfar som åskådare längst framme vid scenen.

Få se vad de hittar på i kväll?

11 reaktioner till “Slapp söndag

  1. Silkeshägern var verkligen en ståtlig fågel! Man undrar ju lite över svarta ben och gröngula fötter, men det finns säkert någon mening med det! Du är så duktig på att hitta på trevliga aktiviteter och att kunna slappna av och bara vila, det är en konst det med!Då blev det en trevlig dag igår också! Tänk att du snart har varit där en vecka – tiden går fort!Kram, Monica

  2. Tänk att det bara är en dag kvar redan men tiden går så fort. Själv hävdar jag att Parga är en av mina favoritstäder i Grekland så inte kunde fisken heta det ;-)Kram och njut nu av sista dagen i sol och värme!

  3. Men det var väl synd att kissekatterna bråkade. När min son och jag var på Aruba för några år sedan såg man aldrig katter dagtid, men på kvällen samlades de utanför hotellet i grupp. De höll sams och det verkade nästan som om de hade klubbmöte. Är det redan dags att resa hem? Oj vad tiden går fort. Njut av morgondagen! Kram

  4. Jag vet ju att Parga är en stad i Grekland, men i och för sig skulle ju fisken kunna heta det också. Det återstår lite forskning!Kram

  5. Man vet ju inte vad det här träffen gick ut på, om det var slagsmål på gång eller om det var ett kärleksmöte?Kram

  6. Du har hunnit uppleva mycket under din vecka, men nog verkar det ändå ha gått i raketfart. Du får kanske ta en extra vilovecka hemma, för ibland tycker jag det känns som man behöver det när man kommer hem. Kram

  7. Har läst dina senate inlägg, samt hört på nyheterna, om det hemska som har hänt. Vi brukade ju bo i Port-of-Pollensa och sen åkte vi ut på Formentor där vi hade fått tips om en liten vik där lokalbefolkningen badade. Så det gjorde vi också sen och det var underbart. Det var en pytteliten badstrand med klippor runt om. Så vi låg/satt alltid på klipporna och sen klev man bara ner i vattnet och då var det sandbotten. Fantastiskt! Men…en dag var det ett otroligt ösregn så vi kunde inte åka dit – eller någon annanstans. Men dagen efter när vi kom fram – man fick åka en pytteliten lång stenig och brant väg ner till stranden – så visade det sig att klipporna runt viken hade rasat ner och det var inte längre möjligt att bada där!Det gör att jag förstår, med tanke på mängden vatten som kom ner nu, vad regnet har förstört och ställt till det. Fruktansvärt det här med folk som dött och barnet som saknas! KRAM/Susie

  8. Visst är det hemskt och man känner med befolkningen som blivit så drabbade. Det är mycket oro i luften nu verkar det som. I natt vaknade jag av åska och regn, men i dag ser det skapligt ut igen. Kram

  9. Ett bra bevis när tiden går fort. Kul att du träffade Gotlandsbor. Världen brukar vara ganska liten. Det är skönt att komma ut på promenad efter frukosten. Det gör jag nästan varje dag.

Kommentarer är stängda.