I dag hissar jag den italienska flaggan

Det är grått och blåsigt i dag igen, så det var tur att jag passade på att vara ute och rusta i trädgården lite igår eftermiddag. Nu är dahliorna intagna i alla fall och de där rudbeckiorna, som jag frösådde i våras och som kom sig så fint, har jag också rensat bort. De var perenna och skulle nog gå att övervintra, men  jag tycker att de var så fula, så de fick också hamna på sophögen. Jag ska göra ett nytt försökt till våren, men välja en annan variant.

Det är några år sedan Gaetano var en sån här liten ”hallstövlingg”.

Jag tror att det här fotot är från 1993, för då gjorde Åke en kranskärlsoperation 11 augusti och 24 augusti kom Eva och Gaetano hem några veckor för hålla honom sällskap under konvalescensen, så att han skulle slippa var ensam när jag jobbade. Då arbetade jag i Visby och åkte hemifrån före sju på morgonen och kom inte hem förrän halvsex på kvällen, så det blev många timmar för honom på egen hand.

Jordbruket och skörden skötte Bosse med hjälp av grannarna. Jag försökte att få tag i någon hjälp via arbetsförmedlingen, men den fungerade inte på den tiden heller, för de frågade bara om jag inte kunde skaffa hjälp på egen hand. Det var tur att Bosse och grannarna kunde ställa upp! 

I dag fyller Gaetano en massa år och om jag räknat rätt måste det bli 29, så han börjar onekligen bli vuxen. Inte kunde jag tro att jag skulle få uppleva att få så gamla barnbarn. Grattis Gaetano!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Egentligen borde jag väl städa i dag, men i eftermiddag ska jag på Kupan och jobba. Jag var ledig i tisdags, när jag var på kurs i Hemse, så jag fick byta och ta det här fredagspasset i stället. Städa av lite kan jag göra i morgon.

Ha en trevlig fredag!

10 reaktioner till “I dag hissar jag den italienska flaggan

  1. Vilken söt killa. De flesta italienare är ju så fina och har så fina bruna ögon. Fulla av glitter. Inte behöver du väl städa. Du är ju bara själv så det kan väl inte bli så farligt skitigt. Tänk inte ens tanken. Det är säkert roligare på Kupan

  2. Du har så rätt, jag behöver inte städa. Jag sopade upp lite runt stolen där jag sitter och ser tv. Det duger!

  3. Man tänker inte lika mycket på att man själv blir äldre, men det märks när barnbarnen blir vuxna helt plötsligt. Man måste inte städa på en fredag om man inte känner för det. Jag har testat det och det fungerade alldeles utmärkt. Kram

  4. Jag har minsann provat det jag också och det går, men med viss tveksamhet, för risken är att det inte blir städat alls….Kram

  5. Åh, så söt han är, den lille Gaetano! Grattis till honom ocg grattis till dig, som varit mormor i 29 år! 🇮🇹Vårt äldsta barnbarn är 26, och vårt yngsta 1 år och 5 månader, så vi har stor spridning! Men lika kära är dom alla! Livet går vidare genom dom…Ha en skön helg, kram, Monica

  6. Grattis till ditt vuxna barnbarn! Tänk vad tiden har gått. Här behövs också städas men det får vänta tills i morgon.Kram och god kväll!

Kommentarer är stängda.