Vi hade tur med vädret

I dag har Helge namnsdag och Helge hette min pappa, som gick bort alldeles för tidigt bara 49 år gammal, då jag var bara 17 år. Numera är det inte så många som heter Helge och i Wikipedia kan man se, att år 2014 fick bara 24 pojkar namnet som tilltalsnam, men vi har ju en del kändisar med det namnet, bland annat Helge Skoog.

Grattis till alla som har namnsdag idag, till exempel Bo Helge och Haroun Helge!

Pappa och min syster Barbro

Samtidigt som det är Helge som har namnsdag så är det enligt Gutamålsgillets Allnakku Flainbåddns dag.

Flainbådd eller flainskalle betyder flintskalle, som är ett tydligt tecken på en mogen man, och den är nog mera populär bland kvinnor än bland männen själva. Nyare benämningar är bredband eller framgångsfrisyr.

Pappa hade väl ingen flainbådd precis, men tunnhårig blev han med åren och jag minns att han använde en väldigt fintandad kam, så att håret skulle gå att bre ut ordentligt över flinten.

Numera går det omkring en massa flainbåddar, för nu är det  modernt att raka av sig allt hår, speciellt om man inte är så gammal och börjar bli tunnhårig.

Förr var det ett tecken på att man var en tuffing och kanske rent av tillhörde värstingarna, men nu kan även den mjukaste och snällaste man ståta med sin flainbådd.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Vi hade onekligen tur med vädret igår, för i dag är det helt annorlunda. Det är mulet, det har kommit några regndroppar och det blåser hemskt! Det är lite varmare om man tittar på termometern, men det hjälper inte mycket. Vi får väl se om det bättrar sig fram på dagen, så att jag kan ta mig en söndagspromenad, annars får det bli en innedag. Alltid hittar jag väl på något att roa mig med!

Ännu har jag tomater som håller på att mogna 

Trevlig söndag!

10 reaktioner till “Vi hade tur med vädret

  1. Ja nog är det modernt att vara utan hår och vad värre är det är jättemodernt med skägg och en del har fula stripiga skägg. Det kan vara snyggt med skägg om det är välskött och inte för långt men hårlösa män är inte snyggt tycker jag

  2. På ett sätt är det befriande att det är modernt att vara utan hår. Jag tror att många led av att bli skalliga. Tänker på alla dessa som lätt ena sidan växa ut för att kunna ha en \”panikbena\”. Helge är verkligen ovanligt nu. Under alla mina år som lärare har jag inte haft en enda elev som hetat så. Då ska man beakta att väldigt många namn kommit igen.Kram och god söndag!

  3. Jag har inte haft någon klasskamrat som hette det heller, så det helt klart ett ovanligt namn. Men vem vet, det kanske kommer tillbaka någon gång i framtiden.Kram

  4. Nu för tiden ser man många unga män utan hår och det ser inte alls konstigt ut! Oj, så ung din pappa var när han gick bort! Min pappa dog när han var 68 och det tyckte jag var ungt. Jag var 26.Ganska milt här idag, min syster ska dra ut mig på en promenad, jag mår inte så bra…Kram, Monica

  5. Min farbror, alltså pappas ena bror, hette Helge. Att man tappar håret kan man naturligtvis inte rå för, men när män med hår rakar sig kala tycker jag det är mer än konstigt. Inte är det vackert i alla fall. Jag gillar män med en ordentlig kalufs.Kram

Kommentarer är stängda.